Cinque Terre

Werelderfgoed en Italië, dat is de perfecte combinatie als wij in de buurt zijn. 

De Cinque Terre in het gelijknamige Nationaal park Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes langs de Italiaanse kust vlak bij La Spezia in Ligurië in Italië. (Wikipedia)

Het was een tip van L. en wat voor één! Zo mooi. We hebben deze website gebruikt om het een beetje te plannen. Ik denk wel dat we kunnen stellen dat het een succes was. Het was ook de eerste dag dat het wat minder heet was, minder warm en over het algemeen wat bewolkt. Dat maakt het stappen wat aangenamer maar de foto’s wat minder. Een mens kan niet alles hebben. 🤷🏻‍♂️

IMG_6553.jpgIMG_6553.jpg


We zijn met de auto naar La Spezia gereden om daar de trein te nemen naar Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso. Overal stoppen natuurlijk en gaan kijken/wandelen door de wondermooie dorpjes.  De boot was ook nog een fijne optie (wat ik wel liever doe want die dingen zijn nog veel mooier van op zee) maar dan mis je Corniglia, dat ligt te hoog en niet aan zee.

IMG_6555.jpgIMG_6555.jpg


Het moet gezegd, tegen dat we aan nr 5 waren, hadden we het wel een beetje gehad. Moe vooral, maar dat maakt nr 5, Monterosso, niet slechter. 

Dat was effenaf een schone uitstap. Morgen liggen. Op een strand.


Dit was eerst te lezen op Hey, World


Tags
hey world

Date
August 16, 2021