iPad open

nonenone

iPad + Linode, 1 year later - een paar jaar geleden is die blogpost voorbij gekomen. Toen was het voor mij, hier in dat Belgeland onmogelijk. Het moet toch ergens blijven hangen zijn want met de komst van de iPad Air 2 kwam dat idee terug naar boven.

Is het nog steeds onmogelijk
  • iPad Air 2, dé super tablet

  • LTE

  • 10to1 is gegroeid, mijn werk geëvolueerd

  • Linode is harder, beter, goedkoper

  • iOS is beter, apps zijn beter

Nee, denk ik. Nee, weet ik vandaag.

Sinds november vorig jaar doe ik al mijn development op een linode machine, yep, in the cloud. Een internet verbinding is dan het enige wat je nodig hebt. Het is zot wat een gevoel van vrijheid dat alleen al geeft. Eender welk machine, OS X, Windows of Linux, geef me internet en een terminal en mijn dev-omgeving staat voor me klaar. FREEDOM!

Vandaag

Sinds vorige week maandag werk ik fulltime op een iPad. Ik gebruik mijn MacBook Air enkel als het niet anders kan. Die keren dat dat gebeurd is kan ik op één hand tellen. Voornamelijk voor het uploaden van mijn looptoestanden naar Garmin connect.

Voorlopig werkt dat dus. En hoe. En hoe. Dat ding weegt niets, die batterij gaat eindeloos mee, overal internet, en voor elk probleem is er wel een app. Ook de combinatie touch and type, de max, nieuw en plezant.

Mijn toetsenbord: Keys-to-go.

Daarom zie je voorlopig niet meer Maccie open’, maar vanaf nu iPad open’. Ik laat weten hoe lang het duurt.Date
February 18, 2015