Koen's blog
juni 6, 2024

Menu bar drama

👨🏻‍💻

Het drama van de week, in mijn tijdslijn, was rond Bartender. Een handige macOS app die wel coole dingen doet met je menu bar. Ik heb ook al een tijdje een licentie. Wie wil er nu 💯 icoontjes in zijn menu bar?

Drama?

De app is verkocht en zowel de nieuwe als de oude eigenaar heeft daar niet over gecommuniceerd. Wanneer er dan gegoocheld wordt met Apple Developer Certificates dan heeft de wakkere techneut dat wel gezien. 👀

... en die zijn daar dan niet blij mee. Terecht.
... en dan krijg je drama.
...
en dan gaan mensen naar alternatieven kijken. Ik ook.

Marco had een paar alternatieven opgelijst en wat zag ik daar als eerste staan: Vanilla! Dat heb ik in een ver verleden nog met plezier gebruikt. Als Pro zelfs. Blijkt dat een one-time purchase geweest te zijn.

Screenshot of a Vanilla License Code email from July 2017
Screenshot of a Vanilla License Code email from July 2017

Hopsa, Vanilla Pro, back up and running. Ik heb wel totaal geen idee meer waarom ik dan ooit naar Bartender ben overgestapt. 🤷🏻‍♂️